Verzenden & retourneren

Verzending
De verzendkosten zijn afhankelijk van de grootte van het product en de gewichtsklasse. Op de afrekenpagina kunt u de exacte verzendkosten van de producten zien. Op elke productpagina staat een verzendingsraming. Verzending vindt plaats wanneer we het product naar onze bezorgpartner sturen, niet wanneer het bij u wordt afgeleverd. Wees gerust dat we er alles aan doen om de producten zo snel mogelijk bij u te krijgen.

Service
U beslist wanneer uw bestelling bij u wordt afgeleverd. De transporteur zal een afspraak met u plannen. We zullen uw bestelling afleveren bij de voordeur op de begane grond. Dit betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor de nodige hulp bij het tillen van de producten naar binnen of naar boven. Vergeet niet de deuropeningen, trappenhuizen of liften op te meten voordat we met de levering beginnen. Dit voorkomt onnodige verrassingen.

Retouren
Een artikel kan niet zomaar worden geretourneerd, dit is alleen mogelijk als er een gerechtvaardigde klacht over het artikel is. Als u van ons een bevestiging krijgt voor retourneren, moet dit binnen 14 dagen na de leveringsdatum gebeuren.

Een servicebericht moet dan per e-mail worden verzonden met de volgende informatie:

Klachtomschrijving:
Ordernummer:
Artikelnummer: